Industrieel reiniger

Hero afbeelding

Ontdek het werk van de industrieel reiniger

Je weet van aanpakken. Dat moet je ook als industrieel reiniger. Dit is niet even met de dweil erdoorheen. Dit is lekker fysiek bezig zijn. Werken met zware apparatuur om machines, voedselproductielijnen, fabrieksinstallaties, leidingen en opslagtanks schoon te maken. Dit is technisch uitdagend werk. En prachtig werk als je tegen een stootje kunt. En als je houdt van hard werken. 

 

Dit is waarom jij industrieel reiniger wordt 👇

Goed salaris 💶

Als industrieel reiniger krijg je minimaal € 14,15 per uur. Plus vakantiegeld en toeslagen als je ’s avonds, ’s nachts, in het weekend of op feestdagen werkt. Lees hier alles over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Technisch uitdagend 🪛

Het reinigen van industriële installaties is specialistisch werk. Én uitdagend werk, waarvoor je (technische) kennis nodig hebt.

Veel variatie 🏭

Je komt op alle plekken en werkt aan verschillende installaties. Dat zorgt voor lekker veel afwisseling in je werk.

Direct resultaat 🔎

Door jouw werk verbetert een productieomgeving. Dat wordt gewaardeerd. Door jou kan een installatie schoon en veilig draaien.

Jij bepaalt zelf je uren ⌚

Wil je fulltime, werk je fulltime. Wil je minder uren, werk je minder uren. Jij bepaalt dat samen met je werkgever.

Vaak dicht bij huis 🚐

Industrieel reinigen gebeurt dagelijks bij heel veel bedrijven. Dikke kans dat er ook bij jou in de buurt werk is.

Wat doe ik als industrieel reiniger?

Je maakt industriële installaties en fabrieken schoon. Je werkt op verschillende locaties, meestal in fabriekshallen of andere industriële of voedingsproductieruimtes. Maar ook regelmatig buiten. Je reinigt machines, leidingen, opslagtanks en andere apparatuur. Of je ontvet productielijnen of verwijdert gevaarlijke stoffen. Dat werk voer je uit met gespecialiseerde reinigingsmiddelen en -apparatuur. En altijd strikt volgens de veiligheidsvoorschriften. Jouw functie is cruciaal voor het hygiënisch, veilig en schoonhouden van installaties in industriële werkomgevingen.

Bekijk alle vacatures

Hoe kan ik starten als industrieel reiniger?

In de meeste gevallen heb je geen opleiding nodig om industrieel reiniger te worden. Houd er wel rekening mee dat industrieel reinigen fysiek zwaar is. Je werkt vaak met zware apparatuur in krappe ruimtes of ruimtes waar het tropisch warm is. Ben je bereid om hard te werken en om bepaalde certificaten te behalen? Dan kun je bij veel schoonmaakbedrijven aan de slag.

Natuurlijk krijg je ook een basisvakopleiding en leer je veel van je collega’s op de werkvloer. Zo kun je best wel snel al helpen bij het voorbereiden en uitvoeren van reinigingswerkzaamheden. Bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in industriële reiniging vind je genoeg vacatures. Duik er maar eens in. En solliciteer als het je aanspreekt!

Schrijf je in voor vacature-alerts

Hoeveel uur werk ik per week als food & industrieel reiniger?

Hoeveel uur je werkt als industrieel reiniger, bepaal je grotendeels zelf. Natuurlijk in overleg met je baas. Dat is ook het fijne van werken in de schoonmaak: 9 van de 10 keer kun je je werkdagen en werktijden afstemmen op wat bij jou past. In dit beroep wordt er veel gewerkt in avond- en nachtdiensten. Bij sommige bedrijven kun je ook in dagdienst werken.

Werk ik als industrieel reiniger alleen of in een team?

Omdat het vaak gaat om het reinigen van grote ruimtes, werk je als industrieel reiniger meestal in een team. Ook bij complexe reinigingsklussen is dat het geval. Kleinere klussen pak je alleen aan.

Dat je veel samenwerkt, denk aan ruimtes met voedingproductielijnen met maaltijdsalades, heeft ook alles te maken met veiligheid. Je komt vaak in omgevingen waar je met zware machines en gevaarlijke stoffen werkt. Dan ben je echt aangewezen op elkaar. Goed kunnen samenwerken is dus belangrijk voor deze functie.

Welke doorgroeimogelijkheden heb ik als industrieel reiniger?

Heb je de basis goed onder de knie? Dan krijg je bij veel schoonmaakbedrijven de kans om je kennis uit te breiden en extra certificaten te behalen. Bijvoorbeeld een certificaat om te werken met speciale hogedrukmachines. Ook kun je je specialiseren in het industrieel reinigen van bijvoorbeeld chemische fabrieken of fabrieken waarin voedsel wordt verwerkt. Daarnaast kun je doorgroeien naar functies zoals voorwerker en objectleider, waarbij je verantwoordelijk bent voor grote projecten en het aansturen van collega’s.

Welk beroep past bij jou?

Nieuwsbrief werkzoekende

Naam(Vereist)

Welk type baan zoek je?

Alert toevoegen
Keyword

Ontvang e-mails over nieuwe vacatures die overeenkomen met deze zoekopdracht.