Goed verdienen met schoonmaak in de voedingsmiddelenindustrie ~ Ronald
“Bij schoonmaak denken de meesten aan het schoonmaken van kantoren, maar wij maken productieruimtes van bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie schoon. Werk waar je verrassend goed mee kan verdienen omdat de werkzaamheden vooral ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden”, vertelt Ronald Wassens van Respect Cleaning. “Perfect werk voor een bijbaan.”
Ronald legt uit dat de schoonmaakteams pas aan de slag gaan als het werk in de productieruimtes klaar is en de medewerkers van de opdrachtgever naar huis zijn. “. Dat heeft als allergrootste voordeel dat je 30 tot 50% meer verdient dan schoonmaak tijdens ‘kantooruren’.
“Wat ook een pluspunt is… je doet echt belangrijk werk. Je levert een bijdrage aan de voedselveiligheid in Nederland. Als de productieruimtes goed schoon zijn dan is wat wij kopen en eten ook goed en gezond.
Tot ons team komt is de productie nog in volle gang. Dan gaan er bijvoorbeeld duizenden plakken kaas, hapjes of pizza ingrediënten over de band. Daarna moeten wij alles schoonmaken en desinfecteren, ook het vuil dat je niet ziet. Je maakt vloeren en wanden schoon, (transport-)banden en onderdelen van machines. Superbelangrijk in de voedselindustrie; ‘een beetje’ kan niet. Het is echt verantwoordelijk werk! Alles moet grondig en met aandacht zodat onze opdrachtgevers daarna weer veilig en hygiënisch kunnen produceren”.
Ronald vertelt dat je, afhankelijk van de locatie waar je gaat werken, vooraf informatie krijgt en een kleine e-learningtest om er zeker van te zijn dat je veilig werkt. De eerste dagen op locatie werk je samen met een buddy die je alle kneepjes van het vak bijbrengt.
“De shifts zijn, afhankelijk van de locatie, meestal van tien uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends. Het is perfect werk voor nachtdieren of voor mensen die met leuk werk goed willen (bij)verdienen!”.